Продължете към съдържанието

Производство и строителство на рамково-панелни къщи

Основата на конструкцията е дървена рамка изработена от сух дървен материал, защитена с ветро и хидрозащитна мембрана отвън и пароизолационна мембрана отвътре, обшита от двете страни с плоскости – хидрофобен шперплат и гипсокартон.

Използването на метални крепежни елементи (скоби) позволява панелите да бъдат свързани с висока скорост, точност и надеждност.

Отвътре рамката е изпълнена с топлоизолация от каменна вата.

Външна декорация – ТИС с декоративна мазилка, дървена облицовка и др

Основни елементи на рамково-панелна къща

Под

1. Завършващ слой.
2. Хидроизолация в мокри помещения.

Стени

1. Финишен слой (външно покритие)
2. Рамка.
3. Защита от вятър и вода.
4. Топлоизолация.
5. Пароизолация.
6. Гипсокартон.
7. Завършващ слой. (интериорна
декорация).

Покрив

1. Покривно покритие
2. Контрарешетка.
3.Решетка.
4. Хидро-ветроустойчива мембрана.
5. Покривна конструкция.
6. Топлоизолация.
7. Пароизолация.
8. Завършващ слой.

Подготовка на терена

Продължаваме с ...

Геология \ Геодезия

• Това са набор от мерки, които трябва да се извършат непосредствено преди изграждането на къща, в определена зона от района.

• Инженерните проучвания включват и всички топографски работи, които ви позволяват да определите ключовите характеристики на релефа, крайните точки и разликите в котата, както и да маркирате границите на конкретен обект.

• Правилно извършените мерки гарантират надеждността, безопасността и дълготрайността на къщата, която се строи.

Нанасяне на границите \ Фиксиране на дома

• Определяне на ясни граници на обекта.

• Актуално местоположение в общия масив.

• Достоверна площ.

• Форма.

• След определяне на границите, къщата се изгражда, съгласно проекта.

• Клиентът има ясно разбиране как и къде ще бъде построена къщата му на терена.

ФУНДАМЕНТ

Фундамента е основата на вашия дом. Това означава, че е необходим задълбочен подход към този въпрос. Ние ще ви помогнем да направите правилния избор.

Лентови основи

Плитко, или дълбоко заровени

Тази версия на основата се препоръчва за използване на терени със сложна геология на обекта или проблемни почви. Работата отнема един месец, разходната част включва разполагане на работници и допълнителен контрол на работата. Квалификацията на работния персонал е изключително важна.

Няма дом без КОМУНИКАЦИИ

Електрозахранване

Всички наши проекти предоставят стандартно решение.
Инсталирането на електрически кабели се извършва, чрез полагане на проводници в елементите на къщата.
Цялото електрическо оборудване отговаря на изискванията и разпоредбите.

Осветление

Трябва да подходите умно по отношение на осветлението в дома си. Стандартно се инсталират модерни, икономични LED осветителни тела. Но по желание на клиента може да се разработи индивидуален проект.

Водоснабдяване и канализация

Конфигурацията "Завършена отвътре до тапа" предвижда изграждане на комуникации (вода и канализация) с връзка към водопроводни инсталации.

Освен това, той може да бъде свързан към съществуващ водоснабдителен източник. Ако това е невъзможно, специалистите ни ще ви помогнат да изберете най-доброто решение и оборудване.

Канализация

При организирането на канализационна система е много важно системата за обезвреждане на отпадни води да е в изправност. Ето защо основните моменти, на които трябва да обърнете внимание при инсталирането на тази комуникация, са стегнатостта, здравината на всички нейни елементи и грамотността на извършените проекти и монтажни работи. Централизираната канализационна система е много удобна. Но ако не е възможно да се организира, тогава местната канализационна система ще се превърне в алтернативен вариант за източване на канализацията.

Отопление

Електрическото отопление на къщата (конвектор) се предлага стандартно.

В случаите, когато на обекта има алтернативен източник (газ, отопление на твърдо гориво и др.), Нашата компания е готова да предложи редица готови решения за отопление на къщата.

Вентилация

Класическа версия - в къщата са инсталирани 2 точки на пасивна вентилация (кухня и баня) Активна вентилация - в къщата е инсталирана захранваща и изпускателна вентилационна система, по-точно във всяка стая е монтиран отделен канал, който е свързан към обща система.